Vorbiti Deutsche?

Postat la 24 martie 2009 11 afişări

Pentru prima data de la achizitia unui pachet de actiuni in cadrul OTE, operatorul telecom care controleaza Romtelecom si Cosmote, Deutsche Telekom a vorbit in mod oficial despre planurile pentru Europa de Sud-Est. Cuvantul cheie: integrare. Dar Romania ramane intr-un plan secund.

 

“Era doar o chestiune de timp”, spunea la finalul saptamanii trecute Panagis Vourloumis, presedintele si directorul executiv al OTE si Cosmote si presedintele consiliului de administratie al Romtelecom, referindu-se la integrarea operatiunilor grupului elen de telecomunicatii in cele ale Deutsche Telekom. Totusi, timpul nu pare sa fi fost pana acum esential pentru grupul german care detine 25% din actiunile OTE; primele decizii clare legate de aceasta integrare incep sa se vada de-abia acum, la aproape un an de la perfectarea tranzactiei.

 

Deutsche Telekom intentioneaza sa faca din integrarea cu operatiunile OTE o prioritate, vrand sa beneficieze de pe urma faptului ca preluarea operatorului elen ii asigura o prezenta puternica in Europa de Sud-Est. A fost formata o echipa de management pentru sud-estul Europei, in frunte cu Guido Kerkhoff, fostul Head of Group Accounting and Controlling al Deutsche Telekom, care se va ocupa de companiile unde grupul german detine participatii - OTE, Magyar Telekom, Slovak Telekom si T-Hrvatski Telekom din Croatia. Totodata, incepand cu acest trimestru, Deutsche Telekom va raporta rezultate financiare consolidate, incluzand si afacerile OTE.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/vorbiti-deutsche-4082387
4082387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.