Povestea succesului. La vârsta la care alţi copii se gândeau doar la jucării, el îşi pregătea viitorul. Şi-a deschis o afacere încă din liceu, iar acum are deja un imperiu

Autor: Andra Stroe Postat la 01 iunie 2023 307 afişări

Povestea succesului. La vârsta la care alţi copii se gândeau doar la jucării, el îşi pregătea viitorul. Şi-a deschis o afacere încă din liceu, iar acum are deja un imperiu

La vârsta de 8 ani, când alţi copii nu aveau altă grijă în afara jucăriilor, Nigel Austin îşi setase deja o traiectorie clară pentru viitoarea carieră: retailul. În liceu a pornit o mică afacere cu jachete personalizate, iar de acolo a dezvoltat businessul pas cu pas, până l-a transformat într-un brand de renume internaţional.

Născut pe 24 septembrie 1970, Nigel Austin a crescut în Geelong, Victoria, unde tatăl său conducea o afacere de import şi distribuţie de îmbrăcăminte numită Austin Group, listată la bursă, unde Austin şi-a început iniţial cariera şi a învăţat despre industria modei în timpul vacanţelor şcolare. Încă de la vârsta de 8 ani, el ştia că vrea să lucreze şi să îşi construiască, ulterior, o carieră în retail.

În 1988, Nigel Austin a început să vândă, la Beckley Markets din Geelong, jachete din denim spălate cu acid din portbagajul maşinii sale Ford Bronco. În prima zi, reuşise deja să vândă o jachetă cu 30 de dolari. Săptămâna următoare a reuşit să negocieze cu tatăl său, care îi furniza produsul brut, şi a obţinut un preţ mai mic după ce i-a arătat că a vândut 20 de jachete, punând bazele unui mic business promiţător.

S-a înscris ulterior la universitate pentru a studia afaceri, dar a renunţat după un an pentru a se concentra pe businessul său în creştere. Nu i-a spus tatălui său că renunţase la facultate timp de un an întreg, moment la care a putut dovedi că afacerea lui înflorise. În 1991, antreprenorul a deschis primul său magazin într-un spaţiu modest din Geelong, în spatele unei măcelării.

Vărul său, Ashley Hardwick, s-a alăturat afacerii un an mai târziu şi împreună au strâns suficienţi bani pentru a deschide mai multe unităţi, profitând în mare măsură de conexiunile de aprovizionare ale tatălui său. Grupului i-au trebuit cincisprezece ani pentru a se extinde în peste cincizeci de magazine în Australia, iar astăzi unităţile Cotton On se găsesc în întreaga lume. Primul magazin internaţional a fost deschis în Noua Zeelandă şi ulterior au urmat locaţii precum Africa de Sud, Malaysia, Hong Kong şi SUA.

Austin şi grupul Cotton On au înfiinţat şi Cotton On Foundation, pentru a susţine sistemul de sănătate şi educaţia în ţări precum Uganda. Bazele au fost puse după botezul primului său fiu în 2007, când i s-a cerut de către parohia locală din Geelong să facă o donaţie către un centru medical din micul sat Mannya din sudul Ugandei. Banii sunt strânşi prin vânzarea de produse precum brăţări, sticle de apă şi genţi.

Fondatorul, care are şase copii, dintre care trei cu fosta sa soţie, Tania Austin, este căsătorit în prezent cu Melanie Austin şi se implică, în paralel cu afacerile, şi în cursele de cai. El deţine Rosemont Stud, o proprietate de peste 566 de hectare în regiunea Victoria. Logo-ul studioului este o poartă colorată în roşu şi alb, imagine care a servit ca logo al lanţului Cotton On în primii ani de activitate.   

Carte de vizită

Nigel Austin, fondator, Cotton On

1. S-a născut pe 24 septembrie 1970;

2. A pornit prima afacere la 18 ani;

3. A studiat afaceri timp de un an, dar a renunţat la facultate pentru a se concentra pe businessul cu haine;

4. În 1991 a deschis primul magazin;

5. A pus bazele fundaţiei omonime companiei;

6. În paralel cu activitatea antreprenorială e pasionat de curse de cai;

7. Este căsătorit a doua oară şi are şase copii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.