Nadia Stoian, Exonia Holding: „Un angajat poate fi bine pregătit profesional, dar fără caracter şi respect faţă de cei din jur nu se va putea integra şi performa în echipă”

Autor: Ioana Matei Postat la 26 septembrie 2023 191 afişări

Nadia Stoian, Exonia Holding: „Un angajat poate fi bine pregătit profesional, dar fără caracter şi respect faţă de cei din jur nu se va putea integra şi performa în echipă”

Nadia a luat contact cu mediul românesc de business încă din perioada studenţiei, când şi-a propus să câştige experienţă intraprenorială în companii de top. De 16 ani contribuie la dezvoltarea Fabricii de Ambalaje EXONIA prin implementarea procedurilor de eficientizare a operaţiunilor comerciale, logistice şi de producţie ale acesteia.

VIZIUNE PENTRU VIITOR:

1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?

În anul 2030, voi fi implicată în adoptarea tehnologiilor emergente, cum ar fi automatizarea si inteligenţa artificială, pentru a spori performanţa operaţională în producţia de ambalaje. Voi coordona echipele multidisciplinare şi mă voi concentra pe îmbunătăţirea sustenabilităţii şi a responsabilităţii sociale corporative, având în vedere preocupările tot mai mari privind mediul.

2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama viitorului, în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

Odată cu digitalizarea operaţiunilor, un lider va trebui să fie capabil să înţeleagă şi să abordeze nevoile şi preocupările angajaţilor, precum şi impactul pe care AI îl poate avea asupra acestora. Empatia şi înţelegerea umană sunt cheia pentru a construi un mediu de lucru echilibrat şi productiv.

3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

Gândirea strategică şi adaptabilitatea. Complexitatea mediului economic creşte rapid, aşa că va trebui să fim capabili să ne adaptăm schimbărilor şi să gândim strategic pentru a maximiza oportunităţile aduse de dezvoltările tehnologice, dar şi de impactul pe care acestea le vor avea asupra factorilor umani. Capacitatea de a anticipa şi de a aborda provocările viitoare este esenţială!

4. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?

Vom putea utiliza noile tehnologii pentru a dezvolta produse şi servicii inovatoare, pentru eficienţa operaţională şi pentru a identifica noi pieţe şi oportunităţi. Prin analiza mai rapidă a datelor vom economisi resurse, iar amprenta de carbon va fi redusă datorită îmbunătăţirii fluxurilor de lucru.

5. Cum vă imaginaţi că va arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?

Cu ajutorul tehnologiei avansate, liderul viitorului va primi informaţii relevante, cu rapoarte şi analize obiective, care să-l ajute să ia deciziile mult mai rapid. Nu va mai fi nevoie de un program office full time, ci de un orar flexibil, care să includă activităţi de dezvoltare personală şi profesională.

6. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?

În afară de interviul în sine, candidaţii vor fi supuşi la teste şi evaluări online pentru a evalua competenţele şi abilităţile lor specifice. Aceste teste pot include simulări de scenarii de lucru, jocuri de rol şi evaluări bazate pe inteligenţa artificială. O calitate esenţială de care ţinem cont acum, dar vom ţine cont şi în viitor, este omenia. Un angajat poate fi bine pregătit profesional, dar fără caracter şi respect faţă de cei din jur nu se va putea integra şi performa în echipă.   


Nadia STOIAN

director operaţional Grupul EXONIA HOLDING

37 de ani

Cifră de afaceri (2022): 8,9 mil. euro

Profit: 1,4 mil. euro

Număr de angajaţi: 130

Sursa: compania



​BUSINESS Magazin a lansat anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiile din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Nadia STOIAN, director operaţional în cadrul grupului

EXONIA HOLDING, este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.