Liviu Sfrija, Henkel: "Faptul ca facem fabrica spune ce asteptari avem de la piata"

Autor: Ioana Mihai Postat la 18 martie 2011 103 afişări

Henkel Romania, ale carei afaceri au stagnat anul trecut, la 133 de milioane de euro, va demara in curand constructia unei noi fabrici de adezivi.

"Prea multe indicii incurajatoare nu exista, iar previziunile sunt bazate mai degraba pe prognoze si logica", spune Liviu Sfrija, presedinte al Henkel Romania. Compania pe care o conduce are activitati in domeniul materialelor de constructii, prin divizia Adezivi si Tehnologii si planuieste sa inceapa constructia celei de-a treia fabrici de adezivi de pe plan local in viitorul apropiat. "Faptul ca facem fabrica spune ce asteptari avem de la piata", declara Sfrija. Pentru noua fabrica bugetul de investitii este de 10 milioane de euro, o parte din suma urmand sa fie acoperita prin finantare europeana (2,85 mil. euro).

Fabrica ar putea incepe productia la finalul anului viitor si vor fi angajati in jur de 50-60 de oameni. La inceputul anului trecut Henkel a finalizat achizitia terenului pentru aceasta noua unitate de productie pentru adezivi, in comuna Roznov, judetul Neamt. Valoarea totala a investitiilor realizate pana acum pe piata romaneasca pentru capacitati de productie ajunge la 30 de milioane de euro.

Planurile initiale vizau inceperea productiei in cursul acestui an, dar semnalele pozitive s-au lasat asteptate. Mai mult, sectorul constructiilor a inregistrat si anul trecut o scadere (17%) fata de 2009, an in care reducerea vanzarilor s-a plasat intre 15 si 20%. In plus, investitiile in domeniul de real estate au fost anul trecut mai mici cu 30% fata de 2009 iar cererea a scazut dramatic pe segmentul clientilor industriali. "Persoanele private nu vor incepe sa construiasca mai devreme de 2012", spune Sfrija, care precizeaza ca se asteapta totusi ca spre finalul acestui an sa demareze investitii de anvergura.

Cititi mai multe despre planurile Henkel Romania pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
Liviu Sfrija,
Henkel,
fabrica,
investitii
/analize/comert/liviu-sfrija-henkel-faptul-ca-facem-fabrica-spune-ce-asteptari-avem-de-la-piata-8071360
8071360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.