Cum arată prima afacere a Alexandrei Copos. A muncit trei ani şi a investit 150.000 de euro - GALERIE FOTO

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 ianuarie 2015 38379 afişări

Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, a anunţat deschiderea oficială a cafenelei ANA Baking Co., situată pe Calea Dorobanţilor din Bucureşti, ca urmare a unei investiţii de 150.000 de euro derulate în ultimii trei ani.

Cafeneaua-concept ANA Baking Co. este amplasată în acelaşi spaţiu unde a funcţionat anterior una dintre primele cofetării ale reţelei ANA PAN, dezvoltată de soţii Cristina şi George Copos.

ANA Baking Co. oferă clienţilor produse de patiserie, cofetărie şi mâncare „on-the-go”. „Cu acest concept nou ne propunem să câştigăm timp pentru clienţii noştri. Venim în întâmpinarea celor care trăiesc în viteză, care caută varietatea, calitatea şi prospeţimea. Soluţia pe care le-o oferim este un mix creativ de cafenea, patiserie şi mini-bistro”, a declarat Alexandra Copos de Prada, CEO al ANA PAN şi Ana Hotels. Deserturile marca ANA PAN, produsele de brutărie artizanală, cafeaua preparată în stil italian, vafe şi „îngheţata caldă de iarnă” se află printre produsele puse la vânzare în nou local, meniul fiind dezvoltat de către Ashlie Dias, executive chef al Crowne Plaza Bucharest, hotel deţinut de George Copos.

GALERIE FOTO, AICI

“Avem mare încredere în noul concept, pe care îl privim nu numai ca pe o diversificare, dar şi ca pe un motor de creştere al businessului. Obiectivul nostru este consolidarea noului brand, iar primul pas este deschiderea unui nou magazin în viitorul apropiat. În următorii ani, ne dorim să ajungem la un număr de 5-7 locaţii ANA Baking Co. în Bucureşti şi în ţară, iar în 2017 ne propunem să introducem conceptul astfel rafinat pe piaţa internaţională”, a declarat Cătălin Metehău, director general al ANA PAN.

ANA Baking Co. funcţionează într-un spaţiu de 140 metri pătraţi, amenajat de de arhitectul italian Stefano Ricci. "Obiectivul principal a fost de a crea o atmosferă relaxată şi caldă, de a genera un spaţiu care să conducă instinctiv clienţii spre a se servi singuri de la coffee & food bar. Rezultatul este un design rustic-industrial, cu accente de lemn, metal şi ceramică ce imită cărămida", informează compania.

Alexandra Copos de Prada, fiica Cristinei şi a lui George Copos, conduce din poziţia de CEO şi preşedinte companiile Ana Pan şi Ana Hotels. Alexandra Copos de Prada a trecut la cârma Ana Pan în august 2013, iar din luna martie a anului 2014 conduce şi Ana Hotels, afaceri cu venituri anuale cumulate de aproape 30 de milioane de euro. După condamnarea tatălui său la închisoare, Alexandra Copos a preluat şi conducerea Ana Hotels în primăvara lui 2014, ajungând să aibă în subordine 800 de angajaţi, de la 160 anterior, acesta fiind cel mai dificil moment din cariera sa. „Nu ştiu dacă voi fi vreodată 100% pregatită să preiau responsabilitatea de a duce mai departe ceea ce părinţii mei au început acum 24 de ani. Experienţa mea profesională şi personală de până acum m-au pus în destule situaţii dificile şi diverse pentru a putea naviga cu bine businessul în următorii ani.“ Ana Pan, înfiinţată în 1990, este printre cele mai vechi branduri de patiserie-cofetărie din Bucureşti, cu 19 unităţi. Ana Hotels, cea mai mare companie hotelieră cu capital autohton din România, deţine şapte hoteluri, cel mai important activ al grupului fiind Athénée Palace Hilton. Alexandra Copos se implică în ambele companii, coordonând strategia, investiţiile şi deciziile la nivel de management, activitate pentru care se pregăteşte de când era copil.

Sub conducerea Alexandrei Copos, care a preluat Ana Pan cu scăderi mari în magazine, în ultimul an vânzările în retail ale Ana Pan au urcat cu peste 5%, iar cele din segmentul corporate cu 30%. Tânăra a regândit gama de produse, a investit în marketing şi a adus o nouă echipă de management în cadrul Ana Pan. În luna noiembrie, Alexandra Copos a lansat ANA Baking Company, un bakery-coffee shop situat pe Calea Dorobanţilor din Bucureşti – „este un concept la care lucrăm de trei ani, în care am investit 150.000 de euro şi cu care dorim în următorii ani să ne extindem în ţară şi străinătate“.

„De la nouă ani am început să lucrez vara în diverse departamente ale companiilor noastre, înţelegând astfel pasiunea antreprenorială a părinţilor mei, munca asiduă, însă şi satisfacţiile pe care ţi le dă conducerea propriei firme. Am considerat că pot aduce un plus de valoare businessului şi oamenilor care îl formează prin educaţia mea şi experienţa de zece ani în America“, spune Alexandra Copos. De-a lungul timpului, tânăra a lucrat în industria ospitalităţii la firme internaţionale precum Starwood Hotels sau Hersha Hospitality, iar cunoştinţele de management le-a dobândit urmând un program MBA la The Wharton School, University of Pennsylvania, dar şi în stagiile de practică efectuate la firma de consultanţă McKinsey & Company în New York şi Dubai.

Tatăl Alexandrei Copos, George Copos, este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, şi una de patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală în dosarul Loteria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
george copos,
afaceri,
munca,
bucuresti

Citeşte pe comedymall.ro

/analize/comert/cum-arata-prima-afacere-a-alexandrei-copos-a-muncit-trei-ani-si-a-investit-150-000-de-euro-galerie-foto-13780320
13780320
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Mediafax
Harta cazurilor din România, publică pentru prima dată. Care sunt ”zonele roşii” din ţară şi unde sunt cei mai puţini infectaţi | FOTO Harta cazurilor din România, publică pentru prima dată. Care sunt ”zonele roşii” din ţară şi unde sunt cei mai puţini infectaţi | FOTO
Alimentul care rezistă chiar şi mii de ani. La ce moduri de conservare pot apela oamenii în cazuri extreme
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.