Cum a ajuns un ajutor de bucătar să construiască un imperiu cu 3.000 de restaurante şi aproape 65.000 de angajaţi cu banii împrumutaţi de la rude şi prieteni

Postat la 17 aprilie 2022 7739 afişări

Cum a ajuns un ajutor de bucătar să construiască un imperiu cu 3.000 de restaurante şi aproape 65.000 de angajaţi cu banii împrumutaţi de la rude şi prieteni

Când Steve Ells a deschis prima unitate Chipotle, nu se gândea că businessul său se va transforma într-un lanţ de restaurante extins în afara Statelor Unite. Însă cu încrederea primită din partea familiei, care i-a împrumutat banii necesari pentru a porni la drum, şi a gigantului McDonald’s, care a devenit investitor major, a reuşit să îşi transforme afacerea într-un brand cunoscut pe plan internaţional.

Steve Ells s-a născut pe 12 septembrie 1965 în Indianapolis, Indiana. El a urmat cursurile Universităţii din Colorado, din partea căreia a obţinut o diplomă de licenţă în artă şi istoria artei, dar şi ale Institutului Culinar din America, pe care l-a absolvit în 1990.

Timp de doi ani, Ells a lucrat ca ajutor de bucătar în cadrul restaurantului Star din San Francisco, pentru renumitul chef american Jeremiah Tower. Pe 13 iulie 1993, cu 85.000 de dolari împrumutaţi de la prieteni şi rude, el a pus bazele Chipotle Mexican Grill, un lanţ de restaurante specializat în preparate mexicane, în special tacos şi burritos (chipotle fiind un ardei jalapeño copt şi uscat prin afumare, pentru a fi folosit pentru condimentare).

CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.