CSR 2021. Compania care a găsit o modalitate de a-i ajuta pe elevi să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei

Postat la 01 octombrie 2021 142 afişări

CSR 2021. Compania care a găsit o modalitate de a-i ajuta pe elevi să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei

Motivaţie: Potrivit datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, anul trecut, 259.000 de copii nu au avut acces la cursurile online, din cauza lipsei tehnologiei necesare, a conectivităţii sau chiar a curentului electric. Dacă materia pierdută de aceştia în pandemie nu este recuperată de urgenţă, decalajul sever între nivelurile de pregătire ale elevilor riscă să creeze o situaţie critică, cu efect social de domino: ridicarea procentului analfabetismului funcţional în România (care este deja de 44%, conform testelor PISA) şi creşterea numărului celor care abandonează şcoala.

Descrierea proiectului: Preocupată de nivelul de educaţie şi de calitatea actului educaţional din România, cora s-a alăturat ONG-ului Narada ca partener principal al NaradiX, o platformă digitală de educaţie remedială pusă la dispoziţia elevilor şi profesorilor gratuit, cu scopul de a recupera materia pierdută în anul şcolar trecut. NaradiX este un program fără precedent, care permite accesul a 100.000 de copii, din orice colţ al ţării, la cursuri şi testări pe perioada anului de implementare 2021-2022. Platforma NaradiX conţine curriculum şcolar digitalizat pentru clasele 0-8, la materiile română, matematică, istorie şi geografie. Printr-o mobilizare impresionantă, pe parcursul a doar trei luni, Narada a lucrat pentru pregătirea platformei NaradiX, proiect la care au participat peste 40 de profesori şi 80 de voluntari. Acest lucru a presupus digitalizarea curriculumului şcolar pentru clasele 0 – 8, la materiile amintite. Bugetul proiectului a fost de 1,2 milioane de lei, iar resursele umane implicate au ţinut de mai multe domenii (trei developeri, o agenţie de UX design, o agenţie de grafică şi design, o agenţie de PR, o agenţie de performance marketing, echipa de membri Narada, 80 de profesori voluntari, 40 de voluntari pentru suport pe platformă).

Rezultate:

• 15.000 de copii au învăţat pe NaradiX în timpul verii;

• 863 profesori au predat cursuri sau au susţinut webinarii pe NaradiX;

• 7525 de copii au participat la webinariile NaradiX;

• peste 400 de premii drept răsplată pentru copiii cu rezultate excepţionale la învăţătură înscrişi pe NaradiX;

• 60% dintre elevi au spus într-un sondaj realizat de Narada că învăţarea pe NaradiX le creşte motivaţia pentru a recupera materia pierdută în pandemie;

• 90% dintre copii au declarat că au pierdut mai mult de jumătate din materia anului şcolar trecut, dar au reuşit să o recupereze vara asta cu NaradiX.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.