Cora deschide vineri al saselea hipermarket, la Drobeta Turnu Severin

Autor: Ioana Mihai Postat la 17 martie 2011 283 afişări

"In ultimii doi ani am investit in jur de 50 de milioane de euro in terenuri", spune Philip Lejeune, director general al Cora Romania. Desi nu a dorit sa dezvaluie bugetul dedicat investitiilor din acest an, Lejeune declara anterior pentru BUSINESS Magazin ca in 2011 reteaua are in plan sa cheltuiasca pe expansiune mai mult decat dublul sumei de anul trecut, cand a investit 40 de milioane de euro.

Reteaua se detaseaza, in randul operatorilor de hipermarketuri, ca cel mai hotarat investitor al momentului: are pentru anul in curs planificate doua deschideri - la Drobeta Turnu Severin si Arad - si a inceput un proiect de investitii de 100 de milioane de euro la Constanta, in centrul comercial Corall. Cu o suprafata de 150.000 mp si o galerie cu 50 de magazine, proiectul ar urma sa fie inaugurat la finalul anului viitor. Cora ataca acum cu hotarare dupa ce insa, vreme de cativa ani, cand retelele concurente se intreceau in deschideri, a preferat sa nu deschida niciun nou magazin. n prezent, planul de bataie este clar conturat: anul trecut a deschis doua magazine, pentru 2011 a anuntat inca doua inaugurari si, in urmatorii patru ani, reteaua ar urma sa se mareasca cu inca 15 spatii, dupa cum a declarat Lejeune pentru BUSINESS Magazin.

Cora a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu circa 3% fata de 2009, dar profitabilitatea a scazut, pe fondul saderii valorii bonurilor de casa cu o medie de 10%. "Pentru anul in curs tintim vanzari mai mari si un profit stabil", declara seful Cora.

Cititi mai multe despre investitiile programate de retelele de pe piata intr-un amplu material din BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
Cora,
hipermarket,
Drobeta Turnu Severin
/analize/comert/cora-deschide-vineri-al-saselea-hipermarket-la-drobeta-turnu-severin-8071206
8071206
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.