Boutique-ul, viitorul retail-ului GSM?

Postat la 18 martie 2008 57 afişări

La finalul acestei saptamani, MCS Communications va incepe campania de branding a retelei de magazine Say, dezvoltata pe suprafete mici, de cel mult 80 de metri patrati. Reteaua Say a ajuns acum la 23 de magazine, din totalul de 62 detinute de MCS Communications ca urmare a celor doua achizitii facute anul trecut in Romania - lantul Turbo GSM si ultimele sase magazine Future Shop ramase in piata, la care se mai adauga si deschiderea separata a altor trei magazine.

„Pana la sfarsitul lunii martie vom avea 40 de magazine Say, iar in aprilie estimam ca vom incheia procesul de remodelare a magazinelor achizitionate, astfel incat intreaga retea de magazine va fi exclusiv Say“, declara Alina Duna, directorul de marketing al MCS Communications. Alaturi de HAT, importatorul telefoanelor mobile Samsung in Romania, si de Boom TV (DTH Television), MCS se afla sub umbrela grupului israelian Milomor Trade & Communications.

Brandingul magazinelor presupune o investitie totala de aproximativ 10 milioane de euro, suma care va include si costurile de promovare pe TV, radio, print, outdoor si internet. Compania estimeaza anul acesta venituri de 60 de milioane de euro din magazinele Say, pragul de profitabilitate urmand a fi atins in a doua jumatate din 2008. Reteaua de magazine Say comercializeaza produse din zona telefoniei mobile, a televiziunii prin satelit, foto, IT si multimedia. Conceptul de retail Say vizeaza suprafete intre 25 si 80 mp, strategie gandita de compania britanica Brandinstinct, in timp ce identitatea, imaginea si strategia de comunicare au fost trasate de agentia de publicitate Cap.

Un model similar de business a adoptat la finalul anului trecut Dan Ostahie, omul de afaceri care detine lantul de retail de electronice, electrocasnice si IT Altex, prin lansarea conceptului de magazine Digit'Up, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Desi aceasta lansare a ridicat multe semne de intrebare, conceptul de magazine mici neavand succes in ultimii ani pe o piata dominata de magazine cu suprafete mari, numarul magazinelor Digit'Up a ajuns deja la 12.

Pentru 2008, MCS si-a propus sa ajunga la cca 200 de magazine, atat prin crestere organica, avand deja mai mult de 50 de contracte si precontracte semnate pentru spatii, dar si prin achizitii. „Unul dintre motivele pentru care am achizitionat magazinele Turbo GSM si Future Shop a fost spatiul si pozitionarea favorabila, in centre comerciale sau in zone cu trafic intens“, explica directorul de marketing al MCS, desi din vechile magazine Turbo nu s-a pastrat absolut nimic. „Vom cauta lanturi de magazine care sa ne ofere aceleasi avantaje.“

Compania are in vedere localitatile cu peste 50.000 de locuitori, prioritara fiind acoperirea tuturor resedintelor de judet, si are in plan sa lanseze si Say Flagship Store, un model de magazine pe suprafete mai largi, de 120 mp, in principalele centre comerciale din orasele mari.

Principalii retaileri gsm

Retea

Nr. magazine

Germanos

206

Fonomat

154

Euro GSM

120

Avenir Telecom

103

Proton

73

Say

62

Sursa: companiile

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telefonie mobila,
GSM,
magazine,
retail
/analize/comert/boutique-ul-viitorul-retail-ului-gsm-2463884
2463884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.