75% din electrocasnicele vandute anul trecut au fost cumparate prin rate

Postat la 25 aprilie 2010 22 afişări

Atat in 2008, cat si in 2009, achizitiile de produse electrocasnice s-au facut in proportie de 70-75% in rate, iar restul de 25% cash. Producatorii s-au orientat spre solutia buy-back-ului, "programul Rabla" aplicat la electronice si electrocasnice: companiile plateau 150-250 de lei clientilor in schimbul predarii unui aparat vechi, suma pe care acestia o foloseau la achizitionarea unui produs nou.

Programul a fost extins pentru aproape toate categoriile de produse, iar in unele cazuri a depasit asteptarile producatorilor: dupa prima jumatate a anului trecut, 40% din vanzarile Arctic pe piata interna (cifrate in perioada respectiva la 80,3 milioane de euro, cu 14% mai putin decat in aceeasi perioada a lui 2008) au fost realizate prin programul de buy-back, fata de o estimare initiala de 25%. Dar nici campaniile, nici chiar evolutiile mai bune in anumite nise, cum ar fi de pilda cea a aparatelor incastrabile, nu au reusit sa salveze intregul sector de la o scadere abrupta, constata GfK.

Citeste mai multe in "Romanii spun "nu" electrocasnicelor noi"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electrocasnice,
comert
/analize/comert/75-din-electrocasnicele-vandute-anul-trecut-au-fost-cumparate-prin-rate-5990531
5990531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.