Zegrean: Răspunderea penală pentru omor nu se prescrie. Torţionarilor nu li se aplică prescripţia

Postat la 12 decembrie 2013 45 afişări

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că articolul din Codul Penal prin care a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor este constituţional, preşedintele CC Augustin Zegrean declarând că torţionarilor nu li se aplică prescripţia pentru infracţiunile comise.

Zegrean: Răspunderea penală pentru omor nu se prescrie. Torţionarilor nu li se aplică prescripţia

 Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că torţionarilor nu li se aplică prescripţia infracţiunilor comise, a declarat Augustin Zegrean.

"Cu majoritate de voturi, Curtea a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul Penal. Concret, să zicem, cum s-a spus în presă, prescripţia infracţiunilor comise de torţionari, cum spuneaţi dumneavostră, nu se împlineşte, deci nu se aplică prescripţia. Faptele nu se prescriu. Adică, mai exact, faptele de crimă, de exmplu, nu sunt prescriptibile, nici răspunderea penală, nici executarea pedepsei", a spus Zegrean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zegrean-raspunderea-penala-pentru-omor-nu-se-prescrie-tortionarilor-nu-li-se-aplica-prescriptia-11759682
11759682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.