Creşteri spectaculoase pe bursa de la Paris

Autor: Oana Netbai Postat la 12 decembrie 2013 60 afişări

Multe companii franceze de notorietate mondială, prezente şi pe piaţa din România, au înregistrat creşteri spectaculoase pe bursa de la Paris. Deşi cursul monedei euro nu a fost tot timpul satisfăcător, multe firme sfârşesc anul 2013 cu rezultate financiare pozitive.

Creşteri spectaculoase pe bursa de la Paris

La sfârşitul lunii noiembrie, acţiunile Renault au înregistrat un avans de aproape 60% pe bursa de la Paris. Acest lucru s-a întâmplat după ce compania s-a bucurat de o creştere a numărului de vehicule livrate pe piaţa europeană. Nici Dacia nu este de neglijat, pentru că s-a distins în portofoliul Renault cu una dintre cele mai puternice creşteri de până acum.

Société Générale, una dintre cele cunoscute bănci din Europa, a marcat un avans de aproximativ 45% pe bursa de la Paris, la finele lunii trecute, comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului.

Şi acţiunile Carrefour au ajuns la o creştere de 47% la sfârşitul lui noiembrie. Este un progres semnificativ faţă de cotaţia cu care au început anul.

Rezultatele financiare ale Accor, un operator hotelier din Europa, au fost afectate de instabilitate monedei euro, dar cu toate acestea, acţiunile companiei au înregistrat o creştere de 19% la finele lunii noiembrie faţă de valoarea lor de la începutul anului.

L'Oreal a marcat un avans de 16% la sfârşitul lunii trecute faţă de cotaţia avută la începutul anului, iar producătorul de iaurt Danone a anunţat o creştere de 6,5%.

De asemenea, acţiunile Michelin & Cie, un cunoscut producător de cauciucuri din Europa, au crescut cu aproape 10% în intervalul analizat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cresteri-spectaculoase-pe-bursa-de-la-paris-11759008
11759008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.