Guvernul lui Enrico Letta a obţinut votul de încredere în Parlamentul italian

Postat la 12 decembrie 2013 34 afişări

Premierul Enrico Letta a obţinut miercuri votul de încredere în Parlament, angajându-se că este "un nou început" pentru guvernul său care va face totul pentru ca Italia "să nu intre din nou în criză" şi pentru contracararea populismului.

Guvernul lui Enrico Letta a obţinut votul de încredere în Parlamentul italian

 Executivul său a obţinut majoritatea atât în Camera deputaţilor cât şi în Senat. În Senat, unde votul era ceva mai riscant, guvernul a obţinut 173 de voturi pentru, 22 de voturi peste majoritatea absolută.

Votul a fost organizat după plecarea lui Silvio Berlusconi şi a unei părţi a trupelor sale din majoritatea de dreapta-stânga constituită în aprilie.

"Nu vom permite ca Italia să recadă", a declarat Letta, în faţa Camerelor. Conform economiştilor, Italia se pregăteşte să iasă din cea mai lungă perioadă de recesiune de după război.

Însă aceasta rămâne marcată de tensiuni sociale.

Miercuri, militanţii "forconi", mişcare heteroclită care reuneşte agricultori afectaţi de fiscalitate, comercianţi şi şoferi au manifestat blocând intersecţiile sau căile ferate în mai multe oraşe. La Milano, au avut loc confruntări între suporterii olandezi ai echipei Ajax şi camionagii care blocau traficul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-lui-enrico-letta-a-obtinut-votul-de-incredere-in-parlamentul-italian-11758956
11758956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.