Banca americană JP Morgan vrea să patenteze un sistem de plăţi similar cu bitcoin

Postat la 11 decembrie 2013 66 afişări

Banca americană JPMorgan Chase a aplicat în SUA pentru obţinerea unui patent pentru un sistem de plăţi similar în anumite privinţe cu moneda digitală bitcoin.

Banca americană JP Morgan vrea să patenteze un sistem de plăţi similar cu bitcoin

 La fel ca bitcoin, sistemul JPMorgan ar permite utilizatorilor să efectueze plăţi electronice anonime pe internet, fără să fi nevoiţi să-şi dezvăluie numele, numărul contului sau să plătească comisioane, arată documentele depuse pentru obţinerea patentului, potrivit cotidianului Financial Times.

Cererea JPMorgan pune în lumină cursa dintre marile bănci, operatorii de carduri şi companii precum Google, Apple şi PayPal, toate dornice să obţină un profit cât mai mare pe piaţa în expansiune a serviciilor de plăţi online.

Companiile active în mod tradiţional în sectorul financiar trebuie să concureze cu monede virtuale, pe care unele persoane le consideră sisteme alternative de plată viabile, capabile să rivalizeze în viitor marile bănci şi companii de carduri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-americana-jp-morgan-vrea-sa-patenteze-un-sistem-de-plati-similar-cu-bitcoin-11755289
11755289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.