Comisie: Consumatorii ar putea ataca doar la Tribunalul Specializat din Bucureşti clauzele abuzive

Postat la 12 decembrie 2013 34 afişări

Consumatorii ar putea ataca doar la Tribunalul Specializat din Bucureşti contractele ce conţin clauze abuzive pe care le-au încheiat cu băncile, potrivit unui amendament adoptat marţi de Comisia juridică a Senatului la Legea privind clauzele abuzive din contractele între profesionişti şi consumatori.

Comisie: Consumatorii ar putea ataca doar la Tribunalul Specializat din Bucureşti clauzele abuzive

 Modificarea propusă este valabilă, de asemenea, pentru toţi profesioniştii - orice persoană fizică sau juridică autorizată, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa acestei legi, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie.

Potrivit legii, sunt considerate profesionişti şi marile lanţuri de retail, care, potrivit iniţiatorilor, au o poziţie dominantă în ceea ce înseamnă contractarea cu clienţii.

Hotărârea Tribunalului Specializat din Bucureşti va putea fi supusă apelului la secţia civilă a Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, consumatorii prejudiciaţi prin contracte încheiate cu încălcarea prevederilor acestei legi au dreptul de a se adresa organelor judecătoreşti "în conformitate cu prevederile Codului civil şi ale Codului de procedură civilă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisie-consumatorii-ar-putea-ataca-doar-la-tribunalul-specializat-din-bucuresti-clauzele-abuzive-11758946
11758946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.