Zeci de mii de produse contrafăcute au fost depistate de poliţiştii de frontieră în 2023

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 aprilie 2023 24 afişări

Zeci de mii de produse contrafăcute au fost depistate de poliţiştii de frontieră în 2023

Peste 100.000 de produse contrafăcute au fost depistate de poliţiştii de frontieră în primele luni ale anului 2023.

În primele trei luni ale anului, Poliţia de Frontieră Română a desfăşurat „acţiuni de depistare a celor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, acţionându-se cu precădere în punctele de trecere ale frontierei, dar şi în zona de frontieră, constatându-se fapte de încălcare a regimului drepturilor de proprietate intelectuală cu preponderenţă la intrarea în România.”

În urma acestor acţiuni, poliţiştii de frontieră au depistat 271 fapte de natură infracţională, cu 140% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2022, când au fost constatate 112 infracţiuni. Ei au confiscat bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, după cum urmează: 63.500 de produse cosmetice şi de parfumerie, 59.000 articole de vestimentaţie, 17.500 jucării, 12.800 perechi de încălţăminte şi 2.000 articole de marochinărie.

Poliţiştii de frontieră au constatat că oamenii implicaţi în activităţile ilegale provin preponderent din România, Turcia, Bulgaria şi Ucraina.

De asemenea, rutele folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în ţară sunt China-România, pe mare, şi Turcia – Bulgaria – România, pe uscat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.