Cele mai bune locuri de muncă. Bugetari care primesc salarii de mii de euro lunar din banii populaţiei deşi ei nu au nicio funcţie şi nici nu fac nimic

Postat la 19 februarie 2020 62266 afişări

Cele mai bune locuri de muncă. Bugetari care primesc salarii de mii de euro lunar din banii populaţiei deşi ei nu au nicio funcţie şi nici nu fac nimic

În a doua guvernare a premierului italian Giuseppe Conte au fost numiţi 42 de miniştri adjuncţi şi subsecretari, însă pentru 30 dintre ei nu s-a spus ce sarcini vor avea, scrie Euronews.

O multitudine de oficiali din diferite ministere nu au încă un titlu şi nu au putere politică. Aceşti politicieni, cărora li se plătesc salarii de 8.000 de euro net pe lună (cu toate că nu sunt parlamentari), nu au încă o jurisdicţie, cu toate că au trecut deja cinci luni de când au preluat funcţia.

„Dacă nominalizaţi, dar nu numiţi un rol, nominalizarea nu are niciun motiv, guvernul este disfuncţional. Dacă nu doriţi subsecretari, nu ar trebui să-i nominalizaţi. Admiteţi că nominalizarea este inutilă, deoarece vă admite neputinţa ”, spune Gaetano Azzariti, un expert constituţional la Universitatea La Sapienza din Roma.

În plus, problema se referă la ministerele cheie, inclusiv cel al afacerilor externe, finanţelor şi dezvoltării economice. „Situaţia politică este schizofrenică”, spun diverse voci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
lipsa,
numire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.