Alocaţia în vouchere ar putea fi soluţia în cazul părinţilor risipitori. „Banii se mai joacă şi la păcănele”

Postat la 19 februarie 2020 321 afişări

Alocaţia în vouchere ar putea fi soluţia în cazul părinţilor risipitori. „Banii se mai joacă şi la păcănele”

Ministrul demis al Muncii a ridicat în Guvern problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copi

Violeta Alexandru susţine că de banii respectivi beneficiază părinţii

O soluţie ar putea fi introducerea unui sistem de vouchere

"Se mai joacă şi la păcanele", susţine ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.Violeta Alexandru mai propune un sistem de distribuţie de vouchere, care să încurajeze părinţii să vină mai des la şcoală, iar acestea ar putea avea un sistem de excludere pentru alcool şi tutun sau produse similare.

"Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului", a scris Violeta Alexandru.

Ministrul interimar al Muncii mai spune că în alte state din UE, alocaţia de sat este fie condiţionată de veniturile părinţilor ca în Slovenia şi Italia, fie de numărul de copii din familie, cum este în Franţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parinti,
alocatie,
bani,
solutie,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.