​Insolvenţele din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în 2019 au scăzut cu 22% faţă de anul anterior

Autor: Miruna Diaconu Postat la 19 februarie 2020 55 afişări

​Insolvenţele din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în 2019 au scăzut cu 22% faţă de anul anterior

Insolvenţele din România au atins cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, astfel că, în 2019 au scăzut cu 22% faţă de anul anterior, arată cel mai recent studiu Coface România. Numărul companiilor insolvente în anul 2019 a fost de peste 6.000 de firme.

“Mediul de afaceri active din România s-a confruntat şi anul trecut cu o serie de evoluţii contradictorii. Pe de o parte, insolvenţele s-au situat în 2019 la minimul ultimului deceniu, ceea ce ar putea indica o evoluţie pozitivă a mediului de afaceri, mai ales în rândul companiilor medii şi mari. Pe de altă parte, faptul că am atins maximul din ultimul deceniu la nivel de întreruperi, în timp ce numărul companiilor SRL nou înmatriculate s-a păstrat relativ constant, ne arată că această dinamică este determinată de un spirit antreprenorial care caută în continuare soluţii viabile şi solide de dezvoltare”, spune Eugen Anicescu, Country Manager, Coface România.

Cele mai multe insolvenţe din 2019 au fost înregistrate în sectorul comerţului cu ridicata şi distribuşie, circa 1.000 de firme, urmat de construcţii, peste 900 de firme, şi comerţul cu amănuntul, aproximativ 900 de companii.

Rezultatele studiului arată şi o scădere graduală a companiilor insolvente care înregistrează venituri peste 0,5 mil. euro. Astfel că, numărul companiilor insolvente cu venituri peste 0,5 mil. euro a fost în 2019 de peste 440 companii, sub nivelul mediei din ultimii trei ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
insolventa,
romania,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.