Epidemia de coronavirus ameninţă aprovizionarea cu medicamente la nivel mondial

Autor: Dorin Oancea, Andreea Tobias, Mediafax Postat la 18 februarie 2020 64 afişări

Epidemia de coronavirus ameninţă aprovizionarea cu medicamente la nivel mondial

Farmaciile din lume se pot confrunta cu un deficit de antibiotice şi alte medicamente, dacă problemele de furnizare din focarul de coronavirus din China nu vor fi rezolvate curând, a avertizat, marţi, preşedintele Camerei de Comerţ a UE, Joerg Wuttke.

Camera de Comerţ a UE avertizează asupra întârzierilor în furnizarea de medicamente din China.

Wuttke a spus că Beijingul înrăutăţeşte problemele lanţului de aprovizionare, prin carantina obligatorie a persoanelor sosite din străinătate.

Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ, epidemia de coronavirus a convins companiile de nevoia de a-şi diversifica sursele de aprovizionarea şi din alte zone, nu numai din China.

Wuttke a subliniat, de asemenea, dificultăţile cu care se confruntă industria auto din cauza întreruperii de livrări din China şi a stocurilor în creştere. Companiile se confruntă şi cu o penurie de ambalaje.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
medicamente,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.