Noi schimbări pentru formularele 101 şi 120: ANAF-ul vrea să schimbe formularele actuale

Autor: Alexandru Nanu Postat la 19 februarie 2020 215 afişări

Noi schimbări pentru formularele 101 şi 120: ANAF-ul vrea să schimbe formularele actuale

Pe site-ul ANAF-ului a fost publicat spre dezbatere publică, în data de 18 februarie, un proiect de ordin care prevede schimbarea modificarea modelelor formularelor 101 şi 120, conform site-ului instituţiei.

Proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr.3386/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 101 "Declaraţie privind impozitul pe profit" şi 120 "Decont privind accizele" se poate găsi AICI.

Ca urmare a modificărilor legislative de anul trecut, plătitorii de accize nu mai datorează contribuţiile pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate şi cota de 1% datorată Ministerului Tineretului şi Sportului.

Având în vedere modificările legislative, se impune modificarea formularului 120 „Decont privind accizele”, care conţine informaţii detaliate privind sumele deduse în cursul anului, pe destinaţiile prevăzute de lege, din valoarea accizelor datorate în anul de raportare, pe produse sau grupe de produse accizabile.

Ca urmare, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea modelului şi conţinutului declaraţiei anuale - formularul 120 “Decont privind accizele“ şi a instrucţiunilor de completare a acestuia, scrie în proiectul ANAF.

Mai exact, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 au fost modificate şi completate prevederile unor acte normative, printre care şi prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele ale Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel au fost abrogate art.367 - 375 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art.70 alin.(1) lit.c) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
schimbari,
modificare,
modificari,
accize,
ordin,
proiect,
site

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.