Cercetătorii noului coronavirus cred că acesta rezistă pe anumite suprafeţe. Cât de mult poate sta virusul pe obiecte şi cum pot fi acestea dezinfectate

Autor: Ioana Matei Postat la 18 februarie 2020 1232 afişări

Cercetătorii noului coronavirus cred că acesta rezistă pe anumite suprafeţe. Cât de mult poate sta virusul pe obiecte şi cum pot fi acestea dezinfectate

Îngrijorările referitoare la cât de mult poate să reziste coronavirsul pe anumite suprafeţe sunt ridicate, potrivit CNN - de fapt, îi îngrijorează atât de mult pe chinezi încât au luat măsuri pentru a curăţa şi chiar a distruge banii cash, care trec prin mai multe mâini în decursul unei zile.

Încă nu este cunoscut cât de mult poate supravieţui pe o suprafaţă contaminată şi pe obiectele care ar putea să îi infecteze pe oameni noul coronavirus, dar cercetătorii studiază comportamentele altor coronavirusuri pentru a afla acest lucru.

Anterior, coronavirusurile SARS (în China) şi MERS (în Orientul Mijlociu) se pare că rezistau pe suprafeţe ale obiectelor - inclusiv pe metal, sticlă sau suprafeţe din sticlă - chiar şi timp de nouă zile dacă suprafaţa nu era dezinfectată, potrivit unei cercetări publicate luna aceasta în The Journal of Hospital Inspection (Jurnalul Infecţiilor Spitalelor), citat de CNN.

Curăţarea cu produse clasice de curăţat poate face diferenţa, potrivit cercetătorilor, care au descoperit de asemenea că anumite coronavirusuri umane „pot fi eficient dezactivate prin proceduri de dezinfectare a suprafeţelor, printr-un amestec de etanol,. peroxid de hidrogen şi hipoclorit de sodiu”.

Cercetarea a implicat analizarea a peste 22 de studii referitoare la coronavirusuri anterioare, despre care cercetătorii speră că vor oferi detalii care să îi ajute în combaterea noului coronavirus.

„M-aş baza pe datele referitoare la coronavirusul SARS, care este cel mai apropiat de noul coronavirus - cu o similaritate a secvenţelor de 80%. SARS rezista pe suprafeţe între 5 minut şi până la nouă zile”, a spus Dr. Charles Chiu, un profesor de boli infecţioase la Universitatea din California, San Francisco. „Totuşi, este dificil să extrapolezi aceste descoperiri pentru noul coronavirus. (...) Este nevoie de derularea mai multor cercetări pentru a vedea cât rezistă, mai exact, noul coronovirus, pe suprafaţa obiectelor.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obiecte,
cercetatori,
virus,
california,
cercetari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.