Ynetnews: Autorităţile franceze, conduse de "anemicul" Hollande, par să piardă controlul asupra ţării

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 ianuarie 2015 129 afişări

Autorităţile din Franţa par să piardă controlul asupra ţării, plătind preţul pentru anii de pasivitate faţă de ameninţările islamiste, comentează site-ul israelian Ynetnews (ediţia online a Yedioth Ahronot), notând că "anemicul" preşedinte Francois Hollande şi-a dat seama tardiv de riscul terorist.

"Franţa plăteşte preţul pentru lipsa de reacţie faţă de o minoritate care a ştiut să profite de pasivitatea autorităţilor", scrie cotidianul israelian într-un material intitulat "Francezii pierd controlul asupra ţării".

"Preşedintele Francois Hollande, care acum doar câteva zile i-a transmis ambasadorului francez la ONU să voteze în favoarea creării statului palestinian, s-a autodepăşit miercuri, când şi-a dat seama că masacrul comis la revista Charlie Hebdo este un atac terorist. Ce observaţie rapidă şi precisă a unui preşedinte care are o popularitate la un minim istoric. Într-adevăr a fost un atac terorist, spre deosebire de alte trei atacuri comise în ultimele două săptămâni în Franţa de musulmani (şi soldate cu victime), dar pe care autorităţile le-au atribuit unor persoane cu probleme psihice. Acestora li se adaugă zeci de atacuri comise în ultimii ani de musulmani, nu neapărat împotriva evreilor, ci şi împotriva creştinilor, fără a fi urmate de reacţii consistente împotriva minorităţii musulmane (reprezentând peste 10% din populaţie), care bineînţeles că profită de pasivitatea autorităţilor franceze", argumentează site-ul cotidianului Yediot Ahronot.

"Daţi-mi voie să anticipez că masacrul comis la redacţia revistei satirice (care îi ironizează şi pe evrei) este doar începutul. Dacă autorităţile franceze - conduse de un preşedinte anemic care se remarcă doar prin relaţii amoroase picante - nu vor reuşi să reacţioneze imediat şi cu toată forţa, riscă să piardă controlul asupra ţării", subliniază Ynetnews.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. La această oră, autorii atacului terorist sunt încă în libertate.

În alte incidente, doi islamişti au deschis focul, joi, în centrul Parisului, omorând o poliţistă. Vineri, un islamist a luat cinci ostatici într-o piaţă evreiască din Paris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
SECURITATE,
YNETNEWS
/actualitate/ynetnews-autoritatile-franceze-conduse-de-anemicul-hollande-par-sa-piarda-controlul-asupra-tarii-13757605
13757605
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.