Schimbări majore la televiziunea publică din Ungaria: Va fi lansat un post de ştiri, iar Duna se va transforma

Autor: Madalina Cerban Postat la 09 ianuarie 2015 37 afişări

Societatea publică de televiziune din Ungaria, care deţine mai multe televiziuni dintre care unele sunt difuzate şi în România, va trece printr-un proces major de reorganizare şi restructurare a managementului său, până pe 15 martie, potrivit broadbandtvnews.com.

Astfel, M1, principalul post al societăţii publice de televiziune din Ungaria, va fi transformat dintr-unul generalist într-unul de ştiri, potrivit The Budapest Business Journal, care citează o declaraţie a Autorităţii Media din Ungaria (MTVA).

De asemenea, televiziunea M1 va fi rebranduită, iar programul său va fi realizat după modelul radiodifuzorului public britanic, BBC.

În acelaşi timp, Duna Television, care este disponibilă şi în multe dintre casele telespectatorilor români, îşi va asuma profilul curent al televiziunii M1.

Totodată, M2, o altă televiziune din portofoliul societăţii publice TV din Ungaria, care difuzează în special programe pentru copii, va fi redenumită Petöfi TV.

În plus, o a patra televiziune, M4 Sport, urmează să fie lansată de societatea publică de televiziune din Ungaria.

Ca urmare a modificării legislaţiei la sfârşitul anului trecut, societatea publică de televiziune din Ungaria, până acum împărţită în două companii - MTV Zrt şi Duna TV Zrt -, se va afla sub controlul unei singure entităţi, denumite Duna Médiaszolgáltató.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TELEVIZIUNE,
DUNA,
/actualitate/schimbari-majore-la-televiziunea-publica-din-ungaria-va-fi-lansat-un-post-de-stiri-iar-duna-se-va-transforma-13757274
13757274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.