Wikileaks - Ambasada SUA: Sectorul energetic romanesc, printre cele mai predispuse la coruptie

Postat la 28 martie 2011 11 afişări

Ambasada SUA prezenta, intr-o telegrama din 2006, contextul in care a izbucnit scandalul de spionaj ce i-a avut in centrul pe Şeres, Nagy, Stancev si Benyatov, aratand ca sectorul energetic este unul dintre dintre cele mai intens manipulate si predispuse la coruptie sectoare din economia Romaniei.

In telegrama Ambasadei SUA, clasificata "Confidential" si redactata in 2006, prezentata de Hotnews si atribuita Wikileaks, se arata modul in care Ministerul Economiei si Petrom au negociat liberalizarea preturilor, negociere anulata in ultimul moment de un telefon primit de la o institutie guvernamentala din domeniul reglementarii. Documentul prezinta cateva comentarii ale ambasadei privind mediul energetic, dar si dezvaluirea unui episod de culise din conflictul Guvernului cu compania Petrom. Subiectul telegramei este "Romania - scandal in sectorul energetic, cetatean american retinut sub acuzatii de "spionaj economic".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikileaks,
sua,
ambasada,
coruptir
/actualitate/wikileaks-ambasada-sua-sectorul-energetic-romanesc-printre-cele-mai-predispuse-la-coruptie-8105511
8105511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.