VREMEA se va menţine rece şi în general închisă în weekend. PROGNOZA METEO în ţară, în Bucureşti şi la munte

Autor: Liliana Micu - Mediafax Postat la 06 martie 2015 97 afişări

Sâmbătă, în sudul şi în sud-estul ţării vremea se va menţine rece şi în general închisă. Îndeosebi în prima parte a zilei, în Oltenia şi Muntenia, în special în partea sudică a acestor regiuni, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar în Dobrogea local vor fi mai ales ploi şi lapoviţă.

ÎN ŢARĂ

Sâmbătă, vântul va continua să prezinte intensificări în regiunile sudice, dar cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăşi în timpul zilei 50...55 km/h. În restul teritoriului valorile termice vor fi mai apropiate de cele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, iar fulguieli izolate vor fi posibile în Moldova şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade în sudul extrem al Olteniei şi în sud-estul Transilvaniei şi 9...10 grade în Banat şi în Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -12 grade.

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul extrem şi în sud-vest, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, posibil uşor mai scăzute în sudul extrem al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai mici în depresiuni, spre -1 grad. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

ÎN BUCUREŞTI

Sâmbătă,  vremea se va menţine rece şi în general închisă. Se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 45...50 km/h, în special dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 0...1 grad.

LA MUNTE

Sâmbătă, vremea se va menţine rece. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi înnorări şi pe arii restrânse va ninge slab,  în timp ce în restul masivelor cerul va deveni variabil şi doar izolat va fulgui pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe creste. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Duminică, vremea se va încălzi uşor, mai ales la valorile diurne. Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde doar izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
meteo,
prognoza,
rece,
frig
/actualitate/vremea-se-va-mentine-rece-si-in-general-inchisa-in-weekend-prognoza-meteo-in-tara-in-bucuresti-si-la-munte-13942874
13942874
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.