Vaslui: Colonel MApN, judecat fiindcă a primit mită doi cocoşi, o sticlă de rachiu şi un bidon cu vin

Autor: Teodor Istrate Postat la 06 martie 2015 132 afişări

Şeful Biroului de Informare Recrutare din cadrul CMJ Vaslui, colonelul Paul Boghiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 500 de euro, precum şi doi cocoşi, o sticlă de rachiu şi un bidon cu vin, pentru a ajuta o persoană să se angajeze în Armată.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), colonelul Paul Boghiu a primit de la persoana care, ulterior, l-a denunţat, suma de 500 de euro şi produse alimentare, respectiv 20 de litri de vin, doi litri de rachiu şi doi cocoşi, pentru a-i ajuta fiul să fie angajat în Armată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fapta de corupţie de care este acuzat ofiţerul vasluian s-ar fi consumat în luna martie 2014, după ce acesta ar fi pretins cu o lună înainte aceste buncuri necuvenite.

"Îndeplinind funcţia de şef Birou Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Vaslui, Paul Boghiu a pretins şi ulterior primit de la o persoană denunţător în cauză suma de 500 euro şi produse alimentare, căruia i-a promis că, în schimbul unei plăţi nedeterminate, îi va ajuta fiul să fie angajat ca soldat-gradat profesionist în Armată. Astfel, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra membrilor comisiei de selecţie, formată din cadre militare, şi că i-ar putea determina pe aceştia să îndeplinească un act contrar îndatoririlor lor de serviciu. În cauză, procurorul a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Odată cu finalizarea rechizitoriului, colonelul Paul Boghiu a fost trimis în judecată la Tribunalul Militar Iaşi, având în vedere calitatea sa de ofiţer activ în Armata Română.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COLONEL,
MITĂ,
TRIMITERE JUDECATĂ
/actualitate/vaslui-colonel-mapn-judecat-fiindca-a-primit-mita-doi-cocosi-o-sticla-de-rachiu-si-un-bidon-cu-vin-13941715
13941715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.