Vremea devine deosebit de rece. Cod galben de ninsori şi viscol în 21 de judeţe

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 martie 2020 554 afişări

.

Vremea devine deosebit de rece. Cod galben de ninsori şi viscol în 21 de judeţe

ANM anunţă că vremea devine deosebit de rece în următoarele zile. Vor fi ninsori şi viscol. Începând de sâmbătă seara până luni, va fi în vigoare o avertizare cod galben de ninsori şi viscol în 21 de judeţe

Potrivit unei informări meteo emise sâmbătă şi în vigoare până miercuri la ora 8.00, se anunţă o răcire accentuată, ninsori şi intensificări ale vântului.

Vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică şi în cursul zilei de duminică aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi local Transilvania, Maramureş şi Moldova.

Din a doua parte a nopţii de duminică spre luni, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte şi în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada.

De sâmbătă seara intră în vigoare un cod galben de ninsori şi viscol pentru judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Din seara zilei de sâmbătă va ninge moderat (cantităţi de precipitaţii în jur de 15 l/mp) în zona Carpaţilor Orientali şi nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde şi Carpaţii Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55....70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Codul galben este în vigoare până luni la ora 2.00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertizare,
anm,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.