Cuba avertizează că stresul cauzat de coronavirus dăunează sistemulului imunitar

Autor: Andra Stroe Postat la 21 martie 2020 369 afişări

Cuba avertizează că stresul cauzat de coronavirus dăunează sistemulului imunitar

În faţa panicii globale provocate de pandemia coronavirusului, guvernul Cubei a făcut apel la calm, spunând că stresul slăbeşte sistemul imunitar, scrie Reuters. Cuba a luat mai puţine măsuri decât vecinii săi din Caraibe, deoarece are încredere în forţa sistemului său medical.

Guvernul a suspendat evenimentele culturale şi sportive de amploare, dar până acum a evitat să le ceară muncitorilor şi studenţilor să rămână acasă şi a lăsat graniţele deschise.

Cuba este renumită pentru pregătirea sa în faţa dezastrelor naturale, cum ar fi epidemiile şi pentru priceperea sa medicală. Îşi trimite medicii la crize de sănătate din întreaga lume, inclusiv la epidemia de Ebola din vestul Africii în 2014-2016.

Cu cea mai mare raport de medici şi populaţie din lume, conform Băncii Mondiale, Cuba are zeci de mii de medici, precum şi studenţi de medicină care merg din uşă în uşă pentru a monitoriza comunităţile locale.

„Închiderea centrelor de muncă şi de predare creează o situaţie de tensiune şi stres, care se ştie că diminuează sistemul imunitar al organismului”, a declarat şeful epidemiologic al Ministerului Sănătăţii, Francisco Durán García, la televiziunea de stat de la Havana.

Climatul cald al insulei ar putea încetini propagarea virusului şi o agenţie turistică administrată de stat a promovat chiar insula ca destinaţie sigură, conform oficialilor.

De asemenea, Cuba s-a lăudat cu producerea unui medicament care a ajutat la reducerea focarului de coronavirus în China, deşi unii experţi se îndoiau dacă este eficient ca tratament de masă.

Cuba are „forţa de muncă, medicamente şi o abordare dovedită şi eficientă pentru a face faţă provocărilor din domeniul sănătăţii”, a replicat Carlos Fernandez de Cossio, directorul general pentru afacerile cu SUA al Ministerului de Externe din Cuba.

Miercuri, autorităţile au raportat primul deces cauzat de coronavirus în Cuba, un turist italian de 61 de ani. Numărul de cazuri a crescut constant în ultima săptămână până la 16 confirmate, toţi străini şi 523 de persoane spitalizate suspecte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cuba,
stres,
avertizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.