Patru senatori au vândut acţiuni în valoare de milioane de dolari, chiar înainte ca bursele să se prăbuşească

Autor: Ioana Matei Postat la 20 martie 2020 1330 afişări

Patru senatori au vândut acţiuni în valoare de milioane de dolari, chiar înainte ca bursele să se prăbuşească

Patru senatori american au vândut acţiuni în valoare de milioane de dolari pe măsură ce guvernul era informat în legătură cu ameninţarea coronavirusului, chiar înainte ca pieţele bursiere să înceapă să se prăbuşească, potrivit unui articol publicat de Daily Mail, care se bazează pe informaţii preluate din New York Times şi The Daily Beast. 

Republicanii Richard Burr, Kelly Loeffler şi James Inhofe, împreună cu senatorul democrat Dianne Feinstein, au vândut acţiuni totale în valoare de 11 milioane de dolari între sfârşitul lui ianuarie şi începutul lui februarie, potrivit surselor citate. 

Burr, preşedinte al Comitetului de Servicii de Inteligenţă al Senatului, care a fost direct informat în legătură cu coronavirusul, a vândut acţiuni în valoare de până la 1,7 milioane de dolari, inclusiv în hoteluri.

 

Feinstein, membru al aceluiaşi comitet, ar fi vândut acţiuni în valoare de aproximativ 6 milioane de dolari, Loeffler - până la 3,1 milioane de dolari, începând cu ziua în care a fost informat, în calitatea sa de membru al Comisiei pentru Sănătate. James Inhofe a vândut acţiuni până la 400.000 de dolari, inclusiv în imobiliare.  

 

Potrivit Daily Mail, Loeffler şi Feinstein s-au apărat, spunând că acţiunile pe care le deţin sunt administrate de manageri de fonduri şi nu au niciun control asupra lor, în timp ce Burr şi Inhofe nu au comentat. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.