Volkswagen nu mai face faţă: Compania recunoaşte că are probleme mari cu noile standarde de emisie şi vrea să închidă fabrici temporar. Se apropie un nou Dieselgate?

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 iunie 2018 41134 afişări

Volkswagen nu mai face faţă: Compania recunoaşte că are probleme mari cu noile standarde de emisie şi vrea să închidă fabrici temporar. Se apropie un nou Dieselgate?

Producătorul auto german Volkswagen avertizează că principala  fabrică din Wolfsburg, Germania va fi închisă temporar pentru o perioadă anul acesta, din cauza pregătirilor pentru a confrunta noile standarde de emisie, potrivit BBC.

Nemţii plănuiesc „zile de închidere” pentru a evita situaţia în care rămâne cu mii de autovehicule neaprobate pentru vânzare.

Din septembrie, o serie de standarde europene mai riguroase vor fi aplicate, proiectate pentru a reduce şi mai mult emisiile de noxe.

Metoda inedită de a-ţi ascunde identitatea. Cum a venit o femeie să-şi ridice marele premiu câştigat la loto de frică să nu afle lumea cine este

Povestea românului milionar în dolari la 19 ani, care te lasă fără cuvinte: La 11 ani, avea deja primul job plătit, iar acum numără printre clienţii săi pe Selena Gomez şi Justin Bieber

Avertisment cutremurător de la Banca Mondială: Se apropie o nouă furtună perfectă. Decizia care aruncă din nou lumea în haos. ”Ne vom întoarce la criza din 2008. Consecinţele sunt extreme”

Este OFICIAL: Veste uriaşă de la Therme, la 5 ani după ce s-a deschis în România. Anunţul tocmai a fost de cea mai mare plajă urbană din Europa

Acum Volkswagen spune că nu are destule echipamente de testare pentru a ţine pasul şi se teme că maşinile îi vor fi refuzate.

În cadrul unei întâlniri cu sindicatele de miercuri, executivul Herbert Diess a recunoscut că procesul de conformare la noile standarde şi obţinerea aprobării de vânzare se dovedesc a fi provocări mari în condiţiile de faţă.

„Vom mai construi vehicule noi doar după vacanţa în care vom încerca să ne conformăm noilor standarde. Livrările vor fi executate gradual, atunci când vor fi obţinute aprobările necesare” spune Diess.

„Însă multe vehicule vor trebui păstrate în depozite între timp. Pentru a ne asigura că numărul acestora nu creşte prea mult, plănuim să închidem fabrici pentru câteva zile la sfârşitul lunii septembrie”, adaugă el.

Volkswagen se confruntă cu opinia publică în continuare după scandalul emisiilor – Dieselgate – care a izbucnit în septembrie 2015.

Luna trecută, fostul CEO al companiei, Martin Winterkorn a fost acuzat de procuroriii americani în Detroit pentru că a conspirat la înşelarea autorităţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
volkswagen,
inchidere,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.