Piaţa europeană a ofertelor publice iniţiale s-a dublat în primul trimestru

Postat la 11 iunie 2018 33 afişări

Piaţa europeană a ofertelor publice iniţiale (IPO) a înregistrat un total de 12,5 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, mai mult decât dublu faţă de suma de 4,6 miliarde înregistrată în perioada similară a anului trecut, se arată într-un studiu al companiei PwC.

Piaţa europeană a ofertelor publice iniţiale s-a dublat în primul trimestru

Principalii factori care au contribuit la această situaţie sunt ofertele lansate de Siemens Healthineers (3,7 miliarde de euro) şi de Grupul DWS al Deutsche Bank (1,3 miliarde de euro).

„Primul trimestru din 2018 a adus o volatilitate crescută şi corecţii semnificative pentru indicii globali. Pieţele de IPO-uri din Europa s-au dovedit a fi flexibile cu investitori dornici să găsească valoare şi să ia în calcul plasamente din timp în companii cu acţiuni interesante, cu potenţial şi fundamente economice solide", a precizat Sorin Petre, Partener, Servicii de Evaluare şi Analiză, PwC România.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.