Vodafone România: Soluţia de scanare a temperaturii corporale

Postat la 05 martie 2021 69 afişări

 Vodafone România: Soluţia de scanare a temperaturii corporale

În contextul pandemic, companiile au fost nevoite să se adapteze rapid şi să găsească soluţii care să sporească siguranţa angajaţilor, clienţilor şi partenerilor şi care să le permită să îşi continue activitatea în condiţii mai bune. În acest context, Vodafone a venit într-un timp foarte scurt, imediat după debutul pandemiei, cu o soluţie de măsurare/scanare a temperaturii corporale.

Descrierea inovaţiei:

Vodafone România oferă o soluţie de scanare a temperaturii corporale de la distanţă şi în timp real, bazată pe tehnologia IoT, care creşte securitatea spaţiului în care este implementată, oferind, astfel, un grad ridicat de siguranţă în rândul angajaţilor, clienţilor şi partenerilor. Soluţia de scanare a temperaturii corporale oferită de companie detectează temperatura corporală de la distanţă, într-un mod non-invaziv, nefiind necesar contactul cu persoana scanată. Soluţia are un senzor care detectează temperatura persoanei din faţa lui sau a unui grup de persoane dintr-o anumită zonă şi un ecran pe care se afişează rezultatele scanării, precum şi alerte pentru temperaturile înregistrate în afara limitelor normale. Camera termică inclusă în componenţa soluţiei analizează temperatura corpului, un indicator cheie al prezenţei febrei, şi transmite o alarmă discretă atunci când se depăşeşte un prag de temperatură anterior stabilit. Marja de eroare este de Ă/- 0,5 grade Celsius, iar distanţa de măsurare este de până la 9 metri. Persoanele implicate în proiect sunt Marius Coman, care ocupă funcţia de IoT country manager, Corina Sandu - IoT product manager şi Marius Voicu – IoT partner manger.

Elementul de noutate:

Este o soluţie care la începutul anului 2020 nu se afla în planul de lansări, dar care a venit ca răspuns la evenimentele ulterioare şi la noile nevoi ale clienţilor companii de a creşte securitatea la locul de muncă şi de a oferi un grad ridicat de siguranţă în rândul angajaţilor, clienţilor, partenerilor.

Efectele inovaţiei:

Soluţia oferită de Vodafone România sporeşte măsurile de siguranţă în cadrul sediilor companiilor, al clădirilor comerciale, depozitelor, centrelor de distribuţie şi instituţiilor şi creşte nivelul de prevenţie a evenimentelor care ar putea afecta mediul de lucru şi care ar putea duce la blocarea sau întreruperea activităţii. „În contextul pandemic actual, avantajele soluţiei de scanare a temperaturii corporale, bazate pe tehnologia IoT, sunt certe: sunt reduse riscurile din spaţiul de lucru şi angajaţii sunt protejaţi suplimentar; gestionarea şi filtrarea accesului în mediul de lucru se desfăşoară mai rapid şi în condiţii de siguranţă; soluţia completează eficient respectarea procedurilor de sănătate şi securitate în muncă, iar procesul de scanare poate fi integrat cu uşurinţă ca o etapă obligatorie în procesele existente de protecţia muncii”, notează reprezentanţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.