Vladescu: Ordonanta 50 isi produce deja efectele si n-am vazut nicio banca plecand

Postat la 01 noiembrie 2010 48 afişări

Pierderile de sute de milioane de euro pe care bancile le-ar avea de suferit ca urmare a aplicarii Ordonantei 50 privind creditele de retail constituie o exagerare si nu se pune problema ca vreuna dintre institutiile de credit sa plece din Romania din cauza acestui act normativ, afirma Sebastian Vladescu, ministru al finantelor pana in septembrie.

"Am semnat aceasta ordonanta ca mi¬nistru si sunt de acord cu regulile pe care le stabileste. Cred ca se exagereaza atunci cand se invoca pierderi majore pentru banci, ordonanta functioneaza deja de cateva luni si n-am vazut pe nimeni plecand din aceasta cauza", spune el.

Vladescu crede ca actualele tensiuni dintre bancheri si clientii lor nu reprezinta decat o confruntare "naturala" intre interesele celor doua parti. "Lucrurile se vor regla treptat. Cert este ca sistemul bancar trebuie sa fie mult mai transparent decat este acum."

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
Vladescu,
OUG 50,
ordonanta,
credite,
banci,
pierderi
/actualitate/vladescu-ordonanta-50-isi-produce-deja-efectele-si-n-am-vazut-nicio-banca-plecand-7647394
7647394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.