Virginia Oţel, PWN România: „O conducere echilibrată de gen în companii contribuie la creşterea reputaţiei companiei respective.”

Postat la 05 august 2020 86 afişări

Virginia Oţel, PWN România: „O conducere echilibrată de gen în companii contribuie la creşterea reputaţiei companiei respective.”

„O conducere echilibrată de gen în companii contribuie la creşterea reputaţiei companiei respective.”

Virginia Oţel, care conduce asociaţia nonguvernamentală destinată femeilor din business Professional Women’s Network România (PWN România), şi-a propus ca în continuare să dezvolte toate programele PWN România: de mentorat pentru femei la început de carieră sau în funcţii de mid-management, de antreprenoriat pentru femei ce vor să înceapă o afacere şi de participare a femeilor la consilii de administraţie sau de supraveghere, misiunea asociaţiei fiind să accelereze participarea femeilor în structurile de conducere ale companiilor pentru o conducere echilibrată de gen (gender balanced leadership).

Când vine vorba despre calităţile pe care le poate aduce o femeie într-o afacere pe care nu le poate aduce un bărbat, Virginia Oţel menţionează studiile realizate la nivel internaţional şi cele făcute de asociaţia pe care o reprezintă împreună cu compania de consultanţă şi audit Deloitte România „Women on Boards in Romania”.

Potrivit acestora, o femeie la conducere poate duce la creşterea profitabilităţii perspectivelor companiei şi a sustenabilităţii acesteia, în general; o mai bună guvernanţă corporativă, o mai bună administrare a riscurilor; oglindirea comportamentului de consum şi a deciziei de cumpărare, deţinută la nivel global în proporţie de mai bine de 70% de femei, în structurile de conducere ale companiilor;  folosirea optimă a talentelor din companii astfel încât femeile care ajung în funcţii de mid-management să poată în continuare să crească în funcţii de executiv şi să contribuie la creşterea companiilor respective; diminuarea fenomenului de „group thinking” (adică prin care toţi judecă la fel), lucru care poate afecta luarea deciziilor dacă nu este introdusă diversitatea în organismele de conducere.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19
Vaccinul anti-coronavirus, o provocare logistică pentru România. Alexandru Rafila: Dozele trebuie administrate în cel mult 17 zile, în centre speciale
MonitorulApararii
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
NEVERENDING STORY
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.