Viorica Dăncilă începe ”curăţenia” după cozile de la votul din diaspora: Cei care au greşit trebuie să plece acasă

Postat la 28 mai 2019 340 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că responsabilii pentru ceea ce s-a întâmplat la votul de duminică din străinătate, când mii de români nu au putut vota deşi au stat 7-8 ore la coadă, trebuie să plece acasăm, fie că este vorba despre ambasadori sau consuli.

Viorica Dăncilă începe ”curăţenia” după cozile de la votul din diaspora: Cei care au greşit trebuie să plece acasă

"Am cerut MAE o analiză a ceea ce s-a intâmplat, iar cei care au greşit trebuie să plece acasă, fie că e ambasador sau consul. Buletinele de vot au fost suficiente, în funcţie de solicitările ambasadorilor sau consulilor. Cei care au greşit de la primul până la ultimul trebuie să plece", a declarat Viorica Dăncilă.

Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze, luni, faţă de românii din diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. „ În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creşterea numărului secţiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfăşurat în condiţii bune sau satisfăcătoare. În consecinţă, am dispus o anchetă în ţările în care s-au semnalat situaţii regretabile, pentru a stabili cauzele şi măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, a transmis Teodor Meleşcanu, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plecare,
vot,
diaspora,
cozi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.