Variantele pe care le are ALDE, după condamnarea lui Liviu Dragnea şi pierderea alegerilor europarlamentare

Postat la 28 mai 2019 259 afişări

ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, se reuneşte miercuri, de la ora 15.00, în şedinţa Biroului Politic Central, în contextul rezultatelor slabe obţinute de formaţiune la alegerile europarlamentare şi după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Variantele pe care le are ALDE, după condamnarea lui Liviu Dragnea şi pierderea alegerilor europarlamentare

Potrivit datelor parţiale, ALDE a obţinut 4,2% la alegerile europarlamentare, insuficient pentru a desemna un eurodeputat în următorul legislativ european.

Şedinţa de miercuri este prima în contextul rezultatelor slabe. Totodată, discuţiile din cadrul formaţiunii vin şi după condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Călin Popescu Tăriceanu nu a avut nicio declaraţie după decizia instanţei. În spaţiul public au apărut zvonuri că ALDE ar lua în calcul chiar ieşirea de la guvernare, dar acest lucru nu a fost confirmat de niciun reprezentant ALDE.

Liviu Dragnea, l-a nominalizat ca variantă, duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, pe Călin Popescu Tăriceanu ca fiind un posibil prezidenţiabil comun al coaliţiei de guvernare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.