Doina şi Ciprian Savin din Câmpulung Moldovenesc fac afaceri de 200.000 de euro cu un complex tip pensiune-muzeu în Bucovina

Postat la 28 mai 2019 198 afişări

ZF şi Banca Transilvania lansează proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă.

Doina şi Ciprian Savin din Câmpulung Moldovenesc fac afaceri de 200.000 de euro cu un complex tip pensiune-muzeu în Bucovina

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma  zf.ro/afaceri-de-la-zero . În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Doina şi Ciprian Savin, originari din Suceava, au pus bazele unui complex de tip pensiune format din patru case în zona masi­vu­lui Rarău din Munţii Bucovinei. Cu cinci angajaţi, cei doi proprietari ai proiectului numit Casa Poveste au avut în 2018 o cifră de afaceri de aproape 200.000 de euro.

 

Cele patru case din Câmpulung Moldo­venesc, judeţul Suceava, reprezintă de fapt o pen­siune-muzeu, un concept la care Doina şi Ciprian Savin au ajuns după ce vreme de mai mulţi ani au colecţionat mobilier şi diverse obiecte de decor specifice Bucovinei. Ulterior, s-au gândit că ar putea începe să colecţioneze şi case din lemn caracteristice zonei, pentru a expune colecţiile adunate în timp. Iniţial, şi-au dorit ca acestea să funcţioneze ca muzeu, dar treptat au ajuns la concluzia că ar fi mai rentabil să le transforme în pensiune. Acum, proiectul – deschis în 2013 – se întinde pe un teren de două hectare şi are în total 14 camere.

 

„Am început simultan cu trei case pe care le-am achiziţionat, în­semnat, dezmembrat, strămutat, reasamblat şi reabilitat. Având în vedere că bugetul planificat iniţial a fost spulberat de multitudinea de cheltuieli neprevăzute, am luat decizia să facem pensiune-muzeu. Recuperarea investiţiei iniţiale este mult mai rapidă în turism decât prin muzeu şi permite reinvestirea în noi achiziţii”, spune Ciprian Savin. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
muzeu,
pensiune,
bucovina,
complex

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.