CSM a decis menţinerea în funcţie a lui Damian Dolache, judecător condamnat pentru că a condus băut

Postat la 28 mai 2019 31 afişări

Secţia pentru judecători a CSM a decis, marţi, menţinerea în funcţie a lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, condamnat la 10 luni cu suspendare pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

CSM a decis menţinerea în funcţie a lui Damian Dolache, judecător condamnat pentru că a condus băut

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că nu se impune eliberarea din funcţie a domnului Dolache Damian, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. (...) (7 voturi în sensul că nu se impune eliberarea din funcţie, 3 voturi în sensul eliberării din funcţie). De asemenea, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea suspendării din funcţie a domnului Dolache Damian, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, începând cu data de 28.05.2019. ( 7 voturi Da, 1 vot Nu, 2 BV nule)”, se arată în minuta Secţiei.

Judecătorul Damian Dolache a fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti pe 18 martie 2019, la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Judecătorul nu are voie să conducă vreme de 2 ani, tot potrivit deciziei instanţei. Magistratul este sub supraveghere tot vreme de 2 ani. Decizia nu este definitivă.

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
functie,
judecator,
condamnare,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.