Vinuri, cultură şi muzică: un weekend de poveste la cea de-a treia ediţie a Festivalului Vinului Moldovei

Postat la 21 septembrie 2023 70 afişări

În weekendul 16 şi 17 septembrie 2023, Festivalul Vinului Moldovei şi-a deschis porţile tuturor pasionaţilor de vin de calitate şi de gastronomie delicioasă, pe şoseaua Kiseleff. Cunoscut ca un eveniment cu tradiţie dedicat vinului, muzicii şi culturii Republicii Moldova, ediţia din acest an a oferit un program extins, cu diverse activităţi, de la degustări de vinuri de la crame renumite, până la concerte şi ateliere pentru copii şi părinţi.

Aproximativ 60.000 de oameni au trecut pragul evenimentului, explorând aroma şi esenţa vinurilor autentice moldoveneşti. Intrarea la festival a fost liberă, dar pentru cei interesaţi de degustări, organizatorii au pus la dispoziţie două pachete: standard şi VIP.  Cel standard a inclus 10 degustări, în timp ce pachetul VIP a inclus 10 degustări şi acces la zona VIP a festivalului.  

Din cramele Moldovei direct în inima Bucureştiului

Sub umbrela brandului vinicol de ţară, Wine of Moldova, 44 de crame şi mici producători din Republica Moldova au oferit vizitatorilor o paletă impresionantă de vinuri de calitate. Dincolo de povestea vinurilor, 16 food truck-uri au adus un mix de preparate tradiţionale moldoveneşti şi delicatese internaţionale.

„Festivalul Vinului Moldovei este rezultatul pasiunii noastre pentru vinuri de excepţie. Mulţumim Bucureştiului pentru că ne-a îmbrăţişat cu căldură şi ne-a oferit confirmarea că vinurile noastre, munca vinificatorilor şi viticultorilor, cultura şi tradiţiile sunt foarte apreciate”, a declarat Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Moştenirea Republicii Moldova

Pe suprafaţa amenajată de 8.000 mp, participanţii au avut ocazia să exploreze standuri tematice dedicate tradiţiilor Republicii Moldova, zone de relaxare şi zone interactive. Sesiunile culinare demo şi masterclass-urile live de degustare, au oferit oportunitatea de a acumula cunoştinţe direct de la experţii în domeniu. Multe familii au participat la eveniment, beneficiind de numeroasele activităţi dedicate pentru copii şi părinţi, transformând festivalul într-o experienţă completă pentru toate vârstele.

Muzică, mâncare şi vinuri – o combinaţie perfectă

Festivalul a îmbinat pasiunea pentru vinuri cu magia muzicii live, oferindu-le vizitatorilor şi momente muzicale memorabile. Pe scenă au urcat artişti consacraţi precum Irina Rimes, The Motans, The Mono Jacks, Laura Gherescu şi Trupa lui Smoothie.

Pentru mai multe informaţii şi imagini de la eveniment, accesaţi www.vinulmoldoveifest.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moldova,
vinuri,
vin,
festival,
cultura,
muzica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.