Victorie pentru un miliardar rus: Alexey Kuzmichev a învins în instanţă autorităţile navale din Franţa în procesul legat de unul dintre iahturile sale

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 05 octombrie 2022 22 afişări

Miliardarul rus Alexey Kuzmichev a obţinut o victorie parţială în conflictul său cu autorităţile vamale din Franţa, în timp ce judecătorii au declarat că raidul asupra unuia dintre cele două iahturi ale sale a fost ilegal şi l-au anulat, a raportat Bloomberg.

Curtea de Apel din Paris a criticat miercuri „erorile grave” făcute de oficialii vamali în timpul inspecţiei surpriză a „La Petite Ourse” în oraşul de coastă Antibes şi a considerat raidul de la jumătatea lunii martie drept „neregulat”.

Judecătoarea Elisabeth Ienne-Berthelot a subliniat că nu există nicio menţiune în raportul raidului vamal provit căreia căpitanul a fost informat cu privire la dreptul său de a se opune percheziţiei.

Avocatul lui Kuzmichev, Philippe Blanchetier, a descris operaţiunea de căutare drept „o improvizaţie dictată de considerente politice obscure”.

În ciuda victoriei sale parţiale de miercuri, este puţin probabil ca Kuzmichev să-şi poată muta iahtul „La Petite Ourse”, deoarece rămâne vizat de îngheţarea activelor Uniunii Europene. Miliardarul, care este unul dintre fondatorii firmei de investiţii Alfa Group, a pierdut un argument separat la începutul acestui an în care încerca să răstoarne decizia guvernului francez de a dezvălui locaţia casei sale din Paris.

Judecătorii au decis miercuri că cel de-al doilea argument privind „La Petite Ourse II”, care a fost de asemenea imobilizat în martie, la Cannes, ar fi trebuit să fie depus la o altă instanţă, neluându-se nicio decizie în acest sens.

Iahturile deţinute de oameni de afaceri sancţionaţi au fost imobilizate în porturi sau şantiere navale din întreaga Europă ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.