Vicepremierul Turcan: Autosesizarea CCR cu privire la OUG privind mandatele aleşilor locali este fără precedent. Decizia de azi este o nebunie!

Postat la 03 iunie 2020 298 afişări

Vicepremierul Turcan: Autosesizarea CCR cu privire la OUG privind mandatele aleşilor locali este fără precedent. Decizia de azi este o nebunie!

Vicepremierul României acuză CCR că s-a autosesizat cu privire la OUG 44/2020 de prelungire a mandatelor, lucru fără precedent. Pe de altă parte, Turcan cere CCR să specifice clar că Executivul trebuie să decidă data alegerilor locale.

Guvernul consideră că a acţionat corect cu ordonanţa de urgenţă dată pentru a preveni încetarea mandatelor aleşilor locali. Turcan: Nu asta şi-a dorit guvernul PNL, criza generată de epidemie nu ne-a oferit altă posibilitate

Vicepremierul Raluca Turcan a spus, pentru MEDIAFAX, că decizia de miercuri a CCR, în urma căreia mandatele aleşilor locali nu mai pot fi prelungite, „este o nebunie”, aceasta punând în pericol funcţionarea statului român.

„Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puţin de o lună, judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali - alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanţă de câteva zile - situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale. Practic, în doar 17 zile încetează toate mandatele aleşilor locali”, a afirmat Raluca Turcan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mandate,
ccr,
alesi,
raluca turcan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.