Goţiu: DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil. Mai e un singur hop - votul în plen

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 iunie 2020 34 afişări

Goţiu:  DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil. Mai e un singur hop - votul în plen

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat miercuri că Legea de înfiinţare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil şi în Comisia Juridică de la Senat şi că mai e de trecut un singur hop: votul în plen. ”Rămânem vigilenţi , că ştim cât de lungi sunt tentaculele mafiei pădurilor”, afirmă Goţiu.

”Legea de înfiinţare a DNA-ul Pădurilor a primit raport favorabil şi în Comisia Juridică de la Senat! Mai e de trecut un singur hop: votul în plen. Proiectul legislativ, pe care l-am iniţiat împreună cu colegii din USR, de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM, numită şi DNA-ul Pădurilor) e la un (foarte, foarte, foarte) mic pas de a deveni realitate. După raportul favorabil, de ieri, din Comisia pentru Mediu (6 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă”), în această dimineaţă, Comisia Juridică din Senat a adoptat un raport similar (cu 10 voturi ”pentru” şi o abţinere - e pentru prima dată când şi reprezentanţii PNL au votat ”pentru”, după ce la Camera Deputaţilor s-au abţinut, iar în celelate comisii au fost ”împotrivă” sau s-au abţinut, şi după ce Guvernul PNL s-a opus, în mod constant, prin reprezentanţii săi, înfiinţării DIIM; singura abţinere de astăzi a fost din partea unui senator UDMR)”, a scris pe Facebook senatorul USR Mihai Goţiu.

El precizează că reprogramarea plenului Senatului, miercuri, de la ora 14.00 la ora 11.00, nu a mai permis includerea acestei propuneri legislative pe ordinea de zi.

”Astfel, votul final, va fi dat în plenul de săptămâna viitoare (cel mai probabil marţi, 8 iunie). Rămânem vigilenţi până la ultimul vot - ştiu (şi ştim) cât de lungi tentaculele Mafiei Pădurilor, a Deşeurilor ori Apelor, inclusiv în Parlament, dar le vom reteza, unul după altul. Adoptarea acestei legi ar fi cea mai importantă victorie pentru mediu din actuala legislatură. Atenţie, însă, doar această lege nu va fi suficientă - va trebui să luptăm pentru implementarea ei, precum şi pentru adoptarea celorlalte legi şi măsuri de necesare pentru protejarea reală a pădurilor, apelor şi aerului din România. E un drum lung, am parcurs doar o parte din el, dar nu pot să nu-mi manifest, astăzi, optimismul”, a adăugat Goţiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
goţiu,
dnaul pădurilor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.