Veştile bune curg lanţ pentru milioane de salariaţi din România. Toţi angajaţii care primesc acest tip de beneficiu pot deschide şampania

Autor: Alexandru Nanu Postat la 23 septembrie 2021 659 afişări

Veştile bune curg lanţ pentru milioane de salariaţi din România. Toţi angajaţii care primesc acest tip de beneficiu pot deschide şampania

Valoarea tichetelor culturale pentru evenimentele speciale se majorează din semestrul II al anului 2021, conform celui mai recent ordin apărut în această săptămână în Monitorul Oficial.

Este vorba despre Ordinul Ministerului Finanţelor nr. 1.096 pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2021, publicat în  Monitorul Oficial nr. 900 din 20 septembrie 2021.

„Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale”, cum precizează Legea 165/2018.

Creşterea pentru tichetele culturale acordate pentru evenimente speciale creşte la maximum 330 de lei de la maximum de 320 de lei.

În acelaşi timp, valoarea tichetelor culturale acordate lunar rămâne la nivelul maxim de 160 de lei.

“Pentru semestrul II al anului 2021, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, este de maximum 160 lei/lună, respectiv de maximum 330 lei/eveniment”, aşa cum scrie în ordinul amintit anterior.

Valoarea nominală se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022, respectiv februarie 2022 şi martie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cultura,
valoare,
tichete,
semestru,
evenimente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.