Veşti proaste pentru angajatori: Cresc costurile forţei de muncă pentru cei care angajează zilieri

Autor: Alexandru Nanu Postat la 25 decembrie 2019 159 afişări

Veşti proaste pentru angajatori: Cresc costurile forţei de muncă pentru cei care angajează zilieri

Începând cu 1 ianuarie 2020, salariul minim brut pe ţară va ajunge la 2.230 de lei, astfel cei care vor angaja zilieri vor scoate mai mulţi bani din buzunar, conform legii privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, intrată în vigoare la 15 aprilie 2011,  reglementează remuneraţia brută primită de cei care exercită activităţi cu caracter ocazional care trebuie să fie cel puţin egală cu valoarea pe oră a salariului minim brut pe ţară.

În momentul de faţă, salariul minim brut pe ţară este de 2.080 de lei, astfel remuneraţia orară are o valoare de 12,4 lei. Salariul minim brut pe ţară va ajunge la 2.230 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. 935/2019. Astfel, remuneraţia orară pentru zilieri va creşte de la 12,4 lei pe oră la 13,3 lei pe oră.

De anul acesta firmele care închiriază forţă de muncă în regim temporar vor putea intermedia angajarea zilierilor, perioada de angajare a acestora se extinde de la 90 la 180 de zile, iar o altă modificare creşte numărul de domenii în care pot fi folosiţi zilieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajatori,
forta de munca,
costuri,
crestere,
proiect

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.