Veneţia interzice accesul vapoarelor de croazieră în centrul istoric

Postat la 09 august 2019 53 afişări

Ambarcaţiunile de mari dimensiuni vor fi interzise în centrul istoric al Veneţiei, anunţă guvernul italian, citat de BBC.

Veneţia interzice accesul vapoarelor de croazieră în centrul istoric

Decizia a fost luată după ce, în luna iunie, un vas cu o capacitate de 2.675 de pasageri a lovit faleza pe canalul Giudecca, rănind cinci persoane.

Iniţiativa nu îi mulţumeşte pe activiştii care cer să fie protejat oraşul, aceştia atrăgând atenţia că nu se face destul pentru a preveni eroziunea malurilor şi poluarea în lagună.

Începând din luna septembrie, vapoarele vor fi obligate să ancoreze în porturile Fusina şi Lombardia, la distanţă de centrul oraşului. Prin decizia municipalităţii, o treime din vase vor fi redirecţionate până la finalul anului 2020.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrul istoric,
interzicere,
venetia,
acces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.