SUNT BANII cea mai bună sau cea mai rea creaţie a omului? Vezi cine este omul care i-a inventat

Postat la 08 august 2019 303 afişări

SUNT BANII cea mai bună sau cea mai rea creaţie a omului? Vezi cine este omul care i-a inventat

Când exploratorul veneţian Marco Polo a ajuns în China, spre finalul secolului XIII, a rămas surprins de numeroasele invenţii ale asiaticilor. Una l-a fascinat însă: banii de hârtie.

 

Kublai Han, nepotul marelui cuceritor Genghis Han, era cel care venise cu ideea că hârtie poate avea o anumită valoare - marcactă, desigur, cu anumite sigilii ccare să îi denote respectiva valoare.

 

Kublai găsise chiar şi o soluţie simplă la cea mai mare problemă a oamenilor, şi anume adoptarea unei idei noi: cine nu primea hârtie în loc de aur sau argint era executat pe loc.

 

Banii de hârtie, garantaţi ca valoare de autorităţile statului, reprezentau o inovaţie incredibilă, care avea să schimbe finanţele lumii până în ziua de azi.

 

E greu să ne imaginăm o perioadă în care tranzacţiile implicau aur, argint sau alte bunuri; singurele momente în care ne întrebăm cu adevărat cum au ajuns nişte bucăţi de hârtie să valoreze atât de mult sunt cele precum criza financiară din 2008 sau criza actuală din Venezuela, când banii nu se mai numără, ci se cântăresc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
inventie,
hartie,
china,
inventii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.