Apple, investigat în Rusia pentru concurenţă neloială faţă de Kaspersky Lab

Postat la 08 august 2019 47 afişări

Compania Apple este sub investigaţie în Rusia după ce a fost acuzată de concurenţă neoială printr-o plângere formulată de compania Kaspersky Lab, specializată în securitate informatică, anunţă Reuters.

Apple, investigat în Rusia pentru concurenţă neloială faţă de Kaspersky Lab

Organismul anti-monopol din Rusia, FAS, a declarat joi că firma Apple este investigată existând suspiciuni că abuzează de poziţia domininantă pe care a obţinut-o pe piaţă.

Investigaţia a pornit după ce aplicaţia celor de la Kaspersky Lab, Safe Kids a fost refuzată de cei de la Apple, aceştia preferând să îşi lanseze o nouă versiune a propriei aplicaţii de control parental, Screen Time, cu funcţii similare celei de la Kaspersky.

La rândul lor, cei de la Apple au invocat pentru Reuters o declaraţie din luna aprilie prin care arătau că au înlăturat din magazinul virtual câteva aplicaţii de control parental care ”puneau în pericol intimitatea şi securitatea informatică a utilizatorilor”.

Compania susţine că era vorba despre tehnologie “extrem de invazivă” numită Mobile Device Management (MDM) şi că folosirea într-o aplicaţie destinată consumatorilor ar fi încălcat regulile platformei App Store.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
investigatie,
kaspersky,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.