Valoarea Bitcoin, în cădere liberă după ce una din principalele paltforme de tranzacţionare a dispărut peste noapte

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 februarie 2014 261 afişări

BTGox, una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare Bitcoin apare ca fiind offline, iar asta a atras o cădere specaculoasă a valorii monedei virtuale. Preţul Bitcoin a scăzut cu până la 14%, respectiv 465 de dolari, un nivel ce nu mai fusese atins din noiembrie anul trecut.

Valoarea Bitcoin, în cădere liberă după ce una din principalele paltforme de tranzacţionare a dispărut peste noapte

MTGox a blocat de mai bine de două săptămâni retragerile de bani, motivând că există o serie de probleme cu soft-ul platformei. The Bitcoin Foundation, organizaţie care se dedică "standardizării, protejării şi promovării" monedei virtuale în lume, a comunicat că "MTGox pare a fi în insolvenţă", relatează BusinessInsider.com.

Un document lansat de curând estimează că aproximativ 6% din totalul monedelor existente, adică peste 700.000 de unităţi, au ieşit din circulaţie. Documentul, ce a fost citat de către New York Times, specifică faptul că monedele au fost furate de-a lungul mai multor ani şi estimează valoarea totală la 350 milioane de dolari.

Ca răspuns, reprezentanţi ai celorlalte platforme importante de tranzacţionare au emis un comunicat prin care anunţă că vor lupta împreună pentru a restabili integritatea comunităţii Bitcoin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/valoarea-bitcoin-in-cadere-libera-dupa-ce-una-din-principalele-paltforme-de-tranzactionare-a-disparut-peste-noapte-12146188
12146188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.