USR vrea eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor securităţii care au făcut poliţie politică

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 decembrie 2022 38 afişări

USR va depune un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor ale lucrătorilor securităţii care au făcut poliţie politică. „E vorba de 1300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie. Aceşti criminali continuă să fie privilegiaţii României democratice”, spune Cătălin Drulă.

USR vrea eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor securităţii care au făcut poliţie politică

„Mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, să le desfiinţeze, aşa cum spune jalonul şi termenul din PNRR. De aceea, USR dedică această lună eliminării pensiilor speciale. Pensiile speciale reprezintă 1% din PIB, ceea ce este mai mult, de exemplu, decât bugetul alocat Cercetării, care este 0,16% din PIB. O altă cifră, o cifră a nedreptăţii, este 8. De opt ori este mai mare pensia specială decât pensia contributivă, în medie. Aşadar, nu toţi cetăţenii sunt egali, unii sunt speciali, mai ales în ochii acestui guvern, Nicu-Marcel, care deşi Constituţia garantează tuturor că sunt egali, se opune eliminării pensiilor speciale”, afirmă Cătălin Drulă.

El susţine că premierul Nicolae Ciucă, ministrul Muncii, Marius Budăi, dar şi cel al Proiectelor Europene, Marcel Boloş, „au fost de nenumărate ori la Bruxelles pentru a încerca să scoată din PNRR eliminarea pensiilor speciale”.

„Când ei spun că merg la Bruxelles să renegocieze PNRR de fapt asta vor să zică - că merg să ceară Uniunii Europene să accepte să nu mai elimine pensiile speciale. Nu au reuşit. (...) Anunţ un pas important pe care îl face USR, un pas mai departe pentru a corecta o nedreptate istorică dureroasă. Este absolut revoltător că securiştii care au exercitat teroare să primească pensii speciale. (...) Ei contină să fie specialii acestui stat. USR va depune o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor securităţii care au făcut poliţie politică. E vorba de 1300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă. Aceşti criminali continuă să fie privilegiaţii României democratice”, încheie Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
pensii speciale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.